+358 40 168 6300

    

 
 

Blogi

  

 • Niin paljon kuin pidänkin valmentamisesta, life coachingista, niin väistämättä toisinaan on käynyt mielessä, että tätä toisten jeesimistä ja tsempaamista voisi tehdä toisinkin. Olen pyöritellyt asiaa mielessäni suuntaan, jos toiseenkin, ihmetellyt ja puhunut ääneen ja taas miettinyt ja ihmetellyt. Kunnes sen tajusin, saadessani itse sparrausta, että hei, minähän olen tiennyt tämän jo pitkään.

  En vain ole osannut sanoittaa sitä oikein ja muuttaa konkreettiseksi toiminnaksi. Kyseessä on sparraus. Olen ollut niin keskittynyt olemaan life coach, että olen unohtanut sparrauksen.

  Oivallus tuli yllättäen, kuten oivallukset usein tulevat. Tiedän asian ulkokohtaisesti mistä on on kysymys, mutta mitään ei tapahtu ennen kuin se kolahtaa sisäradalle ja sisäistän asian ihan todellisesti. On kuin lamppu syttyisi.

  Tänä vuonna on ollut aivan erityisen paljon aikaa miettiä asioita, sitä kaikkein tärkeintä ydintä. Mitä oikeasti haluan elämässäni tehdä. No, haluan tehdä sitä mitä luontaisesti teen. Nimittäin auttaa ihmisiä hoksaamaan oman potentiaalinsa ja rohkaista eteenpäin, huomaamaan asioiden monet eri puolet ja miten pieniä muutoksia tekemällä voi saada suuria muutoksia aikaan. Siihen valmennuksessa on hyviä keinoja. Mutta niin on myös sparrauksessa.

  Sekä sparrauksessa että valmennuksessa on tavoitteena saada asiakas löytämään uusia näkökulmia omaan ajatteluunsa, puhkaista kupla ja antaa tilaa uusille ideoille, innostaa ja rohkaista toimimaan uudella tavalla. Mikä ero valmennuksella ja sparrauksella sitten on? Coach ei ota kantaa asiaan, valmennuksessa sinua ei neuvota vaan kysymysten ja tehtävien avulla etsit itse vastauksia. Sparraaja on samanlainen ajatusten herättelijä kuin valmentaja, mutta sparrauksessa voit saada myös esimerkiksi neuvoja, vinkkejä, esimerkkejä. Sparraus voi olla se paikka, jossa voit purkaa ulos mieltäsi painavat asiat ja jatkaa matkaa. Voi olla, että yksi sparrauskerta silloin tällöin riittää. Valmennus sen sijaan voi sisältää useita kertoja säännöllisesti. Molemmissa, niin sparrauksessa kuin valmennuksessa, on hyvät puolensa, ne on vain tarkoitettu erilaisiin tilanteisiin.

  Oivalsin siis, että sparraus on oma juttuni valmennuksen ohella. Ne eivät sulje pois toisiaan vaan nimenomaan täydentävät. Voin palvella asiakkaitani monipuolisemmin, juuri sillä tavalla mikä asiakkaalleni on parhaaksi juuri sillä hetkellä.

  Oppiakseni lisää sparrauksesta opiskelen tällä hetkellä Redesanin sparraajakoulutuksessa.

  Nyt sparrauksessa on tutustumishinta 30.10.2020 mennessä varattuihin sparrauksiin.

  30 min. / 30 € + alv 24% (37,20 € sis.alv).

  Tervetuloa sparrattavaksi tai valmennettavaksi.

    Takaisin