+358 40 168 6300

    

Blogi

 
 • Olen viime elokuusta lähtien opiskellut terapeuttiseksi keho- ja tunneohjaajaksi. Koulutuspäivät loppuvat nyt toukokuussa, mutta opiskelu ja oppiminen tulevat jatkumaan. En ole viimeisen teoriapäivän jälkeen valmis keho- ja tunneohjaaja, enkä taida tulla valmiiksi koskaan. Tarkoitan tällä sitä, että tätä työtä ei tehdä todistuksella vaan oppiminen jatkuu niin kauan kuin töitä teen.

   

  Koulutukseen kuuluu kymmenen koulutusviikonloppua, joista jokainen on kaatanut täyslaidallisen tietoa meille opiskelijoille. Teoriaa on ollut paljon, mutta myös oma prosessointi ja kokeminen ovat olleet suuressa osassa.

   

  Koulutuksen sisältö on laaja. Aiheita on ollut muun muassa kehollisuuteen liittyvät teemat kuten kehosuhde, kehotietoisuus ja tunteet kehossa. Lisäksi on opiskeltu tunnelukkoja, kiintymyssuhdemalleja, turvaa, selviytymiskeinoja ja paljon muuta, valmennusta, ohjausta ja asiakkaan kohtaamista unohtamatta.

   

  Minä tuon kaiken oppimani osaksi valmennuksiani. Sanoisin, että asiakastapaaminen on niin sanottu normaali valmennustapaaminen. Koulutuksen myötä olen saanut lisää näkemystä ja syvyyttä ymmärtää asioiden taustoja ja yhteyttä toisiinsa.

   

  Tiedän omasta kokemuksesta, kuinka viisas keho on. Se kertoo meille paljon informaatiota, jos vain osaamme kuunnella. Kehomme reagoi kaikkiin tunteisiimme. Kehomme ja tunteemme ovat siis sidoksissa toisiinsa. Jos tämä yhteys on kadonnut, sitä voi harjoitella. Keskustelu voi auttaa alkuun, mutta syvemmälle päästäksemme on tutustuttava omaan kehoon. On mahdollista keskustella omien kehotuntemusten / tunteiden kanssa. Jos tämä tuntuu mahdottomalta tai jopa oudolta, asiaa voi lähestyä muutenkin. Apuvälineitä voi olla esimerkiksi piirtäminen, kirjoittaminen, kortit, mielikuva- ja/tai rentoutusharjoitukset, hengittäminen, kehon liike tai vaikka energiahoito. Erilaisista menetelmistä voi tehdä sellaisen kokonaisuuden, joka asiakkaalle toimii parhaiten. Kukaan ei sano, kuinka pitäisi tehdä eikä valmennuksessa ole valmista kaavaa, jonka mukaan on pakko edetä. Valmennus on aina asiakkaan näköinen kokonaisuus.

   

  Kaikki lähtee itsetuntemuksesta. Tunteet ovat viestintuojia. Kun tunnistat erilaiset tunteet ja niihin liittyvät reaktiosi, tämän avulla voit muuttaa ei toivotun toiminnan itselle hyvää tekeväksi.

   

  Oma keho- ja tunneohjaaminen on nyt siinä vaiheessa, että koulutuksesta todistuksen saamiseksi tarvitsen muutaman harjoitusasiakkaan, joka sitoutuu antamaan palautetta. Tämä sai minut tekemään aivan huipputarjouksen. Ei haittaa, vaikka harjoitusasiakkaita tulisi enemmänkin kuin se pakollinen. Sillä harjoitusta ei voi olla liikaa.

   

  Kun varaat ajan yksilövalmennukseeni 14.5.–24.5. välisenä aikana, saat sen edulliseen hintaan 60 € / 60 min. (hinta sisältää arvonlisäveron 24 %, joka tilitetään valtiolle). Tarjous koskee kesäkuun loppuun (30.6.2024) mennessä käytettäviä aikoja.

   

    Takaisin