+358 40 168 6300

    

Blogi

 
 • Oletko eronnut, harkitset eroa tai menneet tapahtumat vaikeuttavat uutta parisuhdettasi? 

  Vaivaako mennyt erosi? Kaipaatko apua eroon liittyvien ajatusten ja tunteiden käsittelyyn? 

  Pelkäätkö sitoutua uudelleen? Haluatko uuden suhteen kestävälle pohjalle ilman vanhoja rasitteita?

  Kaipaatko uusia näkökulmia parisuhteeseen?

  Suomalainen eroseminaari tarjoaa sinulle tavan käsitellä eroon liittyviä ajatuksia ja tunteita. Opit tunnistamaan oman käytöksesi ja ajattelusi vaikutuksen parisuhteeseen ja saat mahdollisuuden tutustua itseesi; kuka olet, mitä toivot ja miksi.

   

  Koulutuksellinen vertaisryhmä

  Suomalainen eroseminaari on ryhmämuotoinen erotyöskentelyn menetelmä. Se on koulutetun vetäjän johtama koulutuksellinen vertaisryhmä.

  Ryhmä tarjoaa sinulle mahdollisuuden käsitellä eroon liittyviä kysymyksiä, tunteita ja tapahtumia turvallisesti ja luottamuksellisesti samanlaisten asioiden parissa taistelevien kanssa.

  Eron työstäminen ryhmässä tarkoittaa eron eri vaiheisiin liittyvien tunteiden tunnistamista, kohtaamista ja purkamista.

  Kahta samanlaista eroa ei ole, mutta yhtymäkohtia toisiinsa löytyy jokaisesta erosta. Samat vaiheet toistuvat jokaisen eron kohdalla pienempinä tai suurempina. Näin jokainen ryhmäläinen tunnistaa toistensa tuskailun asioiden kanssa. Tämä vertaistuellisuus auttaa sinua käsittelemään omaa eroasi ja näkemään erilaisia näkökulmia.

   

  Ryhmätapaamiset

  Ryhmä kokoontuu kerran viikossa (tai joka toinen viikko) yhteensä 11 kertaa. Jokainen tapaaminen kestää kolme tuntia joten eroseminaarin kokonaiskesto on 33 tuntia.

  Tapaamisten teemat, rakenne ja järjestys ovat tarkkaan määriteltyjä joita noudatetaan jokaisessa eroseminaariryhmässä.

  Tapaamiset koostuvat ryhmän vetäjän alustuksista, keskusteluista pienryhmissä ja koko ryhmän kesken sekä toiminnallisista harjoituksista.

  Ryhmän toiminta perustuu jokaisen osallistujan omaan sitoutumiseen ja aktiivisuuteen ryhmässä. Samaan ryhmään eivät voi osallistua puolisot eivätkä ex-puolisot.

   

  Tapaamiskertojen aiheet

  1. Tee erosta oppimiskokemus
  2. Miksi erosimme
  3. Vapaudu eron vihasta
  4. Surun pitkä tie
  5. Olet tärkeä ja ainutlaatuinen
  6. Kuka elämääsi ohjaa
  7. Avoimuus ja toimiva parisuhde
  8. Yksinäisyys ja suhteet
  9. Rakkaus ja uusi elämä
  10. Seksi ja seksuaalisuus
  11. Kuinka auttaa lapsia eron keskellä

   

  Vaitiolovelvollisuus

  Vetäjää ja kaikkia ryhmäläisiä sitoo vaitiolovelvollisuus joka koskee niin ryhmäläisten henkilöllisyyttä kuin heidän jakamia asioita.

  Kenenkään ei tarvitse tehdä tai kertoa mitään sellaista mitä ei halua.

  Empeirike ei tallenna kenenkään osallistujan tietoja mihinkään rekisteriin. Tiedot säilytetään eroseminaarin keston ajan jonka jälkeen ne tuhotaan.

   

  Suomalaisen eroseminaarin määritelmä

  Suomalainen eroseminaari pohjautuu amerikkalaisen Bruce Fisherin kehittämään menetelmään, jonka toimintaperiaatteet ilmenevät teoksesta Jälleenrakennus… kun suhteesi päättyy. (B. Fisher).  Menetelmä perustuu oppimiseen ja on siten eräänlainen koulutusprosessi eronneille. Kyseessä on opetuksellinen menetelmä eron työstämiseen ja sen ohjelma on sekä kokonaisuutena että kunkin illan kohdalla tarkkaan määritelty.

  Menetelmän Suomeen 1993 tuonut psykologi Kari Kiianmaa ja parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow ovat vuonna 2013 kehittäneet seminaarista ajanmukaistetun version nimenomaan suomalaisia eroperheitä ajatellen. Nämä eettiset ohjeet koskevat tuon uudistetun menetelmän koulutuksen käyneitä sekä tehtävään soveltuvia eroseminaarien ohjaajia ja eroseminaarien osallistujia. (http://suomalaineneroseminaari.fi/etiikka-ja-kaytanteet)

   

  Empeirike ja eroseminaarit

  Empeiriken toteuttamat Suomalainen eroseminaari -ryhmät löydät nettisivuilta Ajankohtaista osiosta https://www.empeirike.fi/ajankohtaista/tapahtumat

  Nettisivuilta https://www.empeirike.fi/ voit tutustua myös muihin palveluihini ja tutustua tarkemmin minuun.

   

  Kysymyksiä?

  Jos mieleesi on herännyt kysymyksiä, älä jää miettimään yksin vaan ota yhteyttä.

   

  Terveisin Jaana

  jaana@empeirike.fi

  040 168 6300

   

    Takaisin