+358 40 168 6300

    

Blogi

 
  • Tiedätkö mitä sinulle kuuluu, miten sinulla menee? Vastaatko itsellesi rehellisesti vai vähätteletkö epäkohtia tai piilotteletko onnistumisia? Monesti emme halua myöntää, ettei kaikki ole aivan kunnossa, koska päällisin puolin kaikki on hyvin. Selitämme asiaa itsellemme parhain päin. Tai toisaalta, ehkä emme uskalla myöntää sitäkään, että kaikki on oikeasti hyvin, vaan vähättelemme onnistumistamme.  Se onkin mielenkiintoista, miksi emme uskalla olla rehellisiä edes itsellemme, saati että kertoisimme muille.

    Olen useasti huomannut, että valmennukseen tullaan vasta kun ollaan jo todella väsyneitä ja kaikki keinot lopussa. Epäkohta on kyllä ollut tiedossa jo pitkään, mutta se on työnnetty taka-alalle eikä sitä ole otettu tosissaan - on aivan kuin odotettu, että se poistuu itsestään. Toki tämä on hyvä hetki tulla valmennukseen, myöntää vihdoinkin itselleen, että nyt on pakko tehdä jotain. Hyvä hetki tulla valmennukseen on myös silloin, kun elämä rullaa ihan mukavasti. Omien ajatusmallien haastaminen ja uusien näkökulmien etsiminen on paikallaan milloin vain. Rutiinit ovat arjen runko, mutta joskus voi miettiä voisiko omia rutiinejaan tehdä toisin. Aina voi aloittaa tehdä asioita uudella tavalla. Aina voi aloittaa tehdä uusia asioita. Aina voi jättää jotain taakseen.

    Joskus on hyvä pysähtyä ja kysyä itseltä miten minulla menee juuri nyt? Mitkä ovat minulle tärkeitä asioita ja miten ne toteutuvat? Mitä teen niiden toteutumiseksi? Elämäntilanteet muuttuvat ja oma ajankäyttö on mitoitettava sen mukaan. Joskus työ vie enemmän aikaa, joskus perhe tai jokin muu. Se on normaalia muutosta, jota meillä jokaisella on. Vuosi 2020 ei tule olemaan samanlainen kuin vuosi 2019 oli. Toivon, että olet oppinut edellisen vuoden aikana jotain sellaista, joka kantaa sinua eteenpäin myös kuluvana vuonna. Vanhaan ei kuitenkaan kannata jäädä roikkumaan. Eikä toisaalta kannata liikaa murehtia tulevaakaan. Sillä elämme juuri tätä hetkeä. Pysähdy, hengitä muutaman kerran syvään ja aisti tämä hetki. Ja kysy itseltäsi, miten minulla menee juuri nyt?

      Takaisin