+358 40 168 6300

    

 
 

Blogi

  

 •  

  TERMI LIFE COACH

   

  Mitä suuremmalla todennäköisyydellä olet törmännyt sanoihin life coach tai life coaching, pelkkä coach tai coaching, suomeksi elämäntaidonvalmentaja (eikö olekin melkoinen sanahirviö?) tai valmennus. Millaisia ajatuksia nämä sanat tuovat mieleesi?

   

  Olen life coach, mutta myös itse vierastan tuota nimikettä, vielä kammottavampana pidän sanaa elämäntaidonvalmentaja. Siksi olenkin "pelkkä" valmentaja. Koen tekeväni arvokasta työtä ihmisten hyvinvoinnin eteen edellä mainituista sanahirviöistä huolimatta.

   

  Jos itse ammattilaisena kammoksun työstäni käytettäviä nimikkeitä, niin voin vain ihmetellä millaisia mielleyhtymiä sanat tuovat muiden mieleen. Toki toivon, että life coaching ja elämäntaidonvalmennus saavat osakseen positiivisen vastaanoton.

   

  Vaikken pidäkään nimityksestä life coach, silti ylpeydellä kerron olevani sellainen. Olen alani ammattilainen. Tiedostan silti, että useat eivät tiedä mitä life coach tekee. Siksi palveluja ei osata tai uskalleta hakea.

   

  MITÄ LIFE COACH TEKEE?

   

  Kun fyysinen kuntosi on siinä pisteessä jolloin huomaat, että jotain tarvitsisi tehdä, saattaa olla että etsit itsellesi avuksi pt:n eli personal trainerin. Teette yhdessä lähtötilanteen kartoituksen, keskustelette tavoitteistasi ja alat toteuttaa suunnitelmaa jolla tavoite saavutetaan.

   

  Samalla tavalla toimitaan myös life coachingissa eli valmennuksessa. Huomaat, että elämässäsi on jokin osa-alue, jolle tarvitsisi tehdä jotain. Elämä voi soljua suhteellisen kivuttomasti, mutta et kuitenkaan ole täysin tyytyväinen nykytilanteeseesi. Et välttämättä edes tiedä, mikä kaiken hyvän keskellä hiertää, tai ehkä tiedät mutta et uskalla myöntää sitä edes itsellesi. 

   

  Tällaisessa tilanteessa life coach eli valmentaja voi auttaa sinua. Aivan kuten personal trainer, niin myös valmentaja aloittaa tämän hetkisen tilanteen kartoittamisesta. Sen jälkeen asetetaan tavoite jota kohti lähdetään toimintasuunnitelman mukaisesti.

   

  Prosessin edetessä kohti tavoitetta, huomaat miten monet asiat liittyvät toisiinsä. Kun tekee yhden pienen  muutoksen keskellä arkea, sillä on vaikutusta moneen muuhunkin asiaan. Kun oppii huomaamaan, mitä pieniä muutoksia voi tehdä joka päivä ilman suuria ponnisteluja, sillä voi olla yllättävän suuri vaikutus.

   

  Näin toimii valmennus, life coaching. Sinun lähtökohdistasi, sinun tarpeistasi, sinun arkeesi sopivasti.

   

  VALMENTAJIEN ERILAISUUS

   

  Meitä valmentajia on tietty monenlaisia, ihan tavallisia ihmisiä kun ollaan. Eli olemme jo ihmisinä erilaisia ja lisäksi taustamme poikkeavat toisistaan. Valmentaja kun ei ole pelkkä valmentaja, vaan hänellä on valmennuskoulutuksen lisäksi taustallaan ammatillinen koulutus ja työuraa takana joskus hyvinkin pitkältä ajalta. Jokaisen valmentajan työhön vaikuttaa hänen aikaisempi kokemuksensa.

   

  Itse olen oppini saanut kaupallisesta koulutuksesta, henkilöstö- ja taloushallinnon tehtävistä ja loputtomasta määrästä täydennyskoulutusta, sekä elämällä monenlaisia elämänvaiheita. Taustallani on hyvin laaja kokemus henkilöstöhallinnosta ja johtamisesta, ihmissuhteista, yrittäjyydestä ja yleisesti ottaen arjen hallinnasta. 

   

  LIFE COACHING ON HYVINVOINTIPALVELU

   

  Life coaching on siis matalan kynnyksen hyvinvointipalvelu. Siellä voi lähteä liikkeelle suuria prosesseja ja tunnemyrskyjä, mutta kaikki mitä tehdään, tehdään hyvän kautta.

   

  Voit soittaa minulle (040 168 6300) tai laittaa sähköpostia jaana@empeirike.fi jos haluat keskustella valmennukseen liittyvistä asioista, miten voisin olla sinulle avuksi.

   

  Valmennusta voi olla vain yhden ainoan kerran, mutta suosittelen kuitenkin useampaa valmennuskertaa. Katso lisää valmennuksia kohdasta https://www.empeirike.fi/palvelut/valmennukset 

   

  Marraskuussa on alkamassa Suomalainen eroseminaari eroryhmiä. Yksi ryhmä kokoontuu parillisilla viikoilla, toinen parittomilla ja kolmas joka viikko. Katos lisätietoja tapahtumat palstalta https://www.empeirike.fi/tapahtumat/node/suomalainen-eroseminaari-alkaa-marraskuussa 

   

  Nimi on siis vain nimi, life coaching, coaching, elämäntaidonvalmennus, valmennus. Kaiken perustana on asiakkaan tarve saada muutosta elämäänsä, saada tukea sekä tulla hyväksytyksi, nähdyksi ja kuulluksi. 

   

  Tervetuloa valmennukseen. 

  Terveisin Jaana

   

    Takaisin