+358 40 168 6300

    

 
 

Blogi

  

 • Kesäpohdintaa

  Juhannus tuli ja meni. Helle tuli ja meni. Vielä ei onneksi tarvitse sanoa, että kesä tuli ja meni. Leudon talven jälkeen tuli tavallisuudesta kaikin puolin poikkeava kevät. Kevät vaihtui kuin varkain kesäksi. Nyt eletään kesää, kunnes se vaihtuu syksyksi. 

  Täytyy sanoa, että itsellä ainakin ajantaju on ollut koetuksella. Välillä ovat päivät sekaisin, välillä viikot ja jopa kuukaudet. Normaalin viikkorytmin puuttuessa kaikista päivistä tuli hyvin samanlaisia. Ei ollutkaan työviikkoa ja viikonloppuja rytmittämässä arkea. Päivä kuin päivä, aina vaan kotona.

  Meille kaikille tekee hyvää pitää välillä lomaa ja päästää irti työajatuksista. Se, mitä kukin lomalla tarkoittaa, on sitten jokaisen oma asia. Toinen haluaa ehdottomasti lomailla neljä viikkoa kerrallaan, toiselle riittää yksi päivä silloin tällöin. Vain sinä tiedät, mikä sinulle riittää, ja mikä on mahdollista.

  Jos sinulla ei kuitenkaan ole syystä tai toisesta mahdollista pitää lomaa ollenkaan, tai vähemmän kuin tarvitsisit, on hyvä pysähtyä miettimään mistä se johtuu. Onko kyseessä väliaikainen tilanne vai pitäisikö tehdä jotain pysyviä muutoksia? Voitko omalla toiminnallasi vaikuttaa siihen, että ensi kesänä sinulla on riittävästi lomaa?

  No, oletpa lomalla tai töissä, kesä on joka tapauksessa meillä kaikilla. Kesä ja aurinko lataavat akkujamme pimeän talven varalle. Tuntuu, että kesä saa mielemme ja kehomme avautumaan. Heitämme paksun vaatekerroksen mukana myös paksuja harmaita mielenkerroksia. Ajatukset kirkastuvat ja kevenevät vaatekerrosten mukana. Valo vapauttaa. Ryhti paranee. Hymy löytää tiensä kasvoillemme. Onpa elämämme tilanne millainen tahansa, meillä kaikilla on oikeus nauttia kesästä. Kesä itsessään ei ratkaise mahdollisia ongelmiamme, mutta ehkä se antaa meille hetken kiireetöntä aikaa nähdä asioita uudessa valossa.

  Jos mieleesi nousee asioita, joita haluaisit käsitellä ammattilaisen kanssa, valmennus sopii siihen kuin nenä päähän. Valmennuksessa voidaan tarkastella mieltäsi askarruttavia asioita, liittyvät ne sitten millä tavalla tahansa elämääsi. Valmennukseen voit tulla yksin pohtimaan jotain mieltäsi askarruttavaa asiaa. Voit tulla valmennukseen myös puolisosi, ystäväsi tai jonkun muun kanssa, jos teillä on jokin yhteinen työstettävä asia. Valmennus sopii myös vähän isommalle porukalle, vaikka harrastus- tai työporukalle, jos kaipaatte tekemisellenne yhteistä suuntaa. 

  Saimme alkukesästä aurinkoa ja lämpöä yllin kyllin, nyt olemme saaneet raikastavaa vesisadetta. Kesä on kesä, satoi tai paistoi. Oma asenne ratkaisee, millaisena tämän kesän koemme, mitä näemme ympärillämme ja mitä tästä kesästä tulemme muistamaan. Nauti kesästäsi niin kauan kuin kesää riittää.

    Takaisin