+358 40 168 6300

    

 
 

Blogi

  

 • Saanko esitellä, Empeiriken uusi ajanhallinnan palvelukokonaisuus. Syksyn ajatus- ja kehitystyö on nyt lähestulkoon valmis. Niin valmis, että sen voi esitellä teille kaikille. Olen kehittänyt kokonaisvaltaisen ajanhallinnan palvelukonseptin.

  Palvelukonsepti sisältää viisi eri osa-aluetta. Nämä esitellään portaiden muodossa. Näistä portaista voi valita joko yhden, kaksi tai vaikka kaikki ja portailta toiselle voi hyppiä siinä järjestyksessä kuin haluaa.

  Pari loikkaa ylöspäin ja sitten yksi takaisin tai kuinka vaan. Jokaisella osa-alueella on oma painopistealueensa ja keskiössä on aina asiakas ja hänen tarpeensa.

  Osa-alueilla on siis aina oma näkökulmansa, kuinka ajanhallintaa lähestytään, mutta kaikki toki muokkautuvat aina asiakkaiden tarpeiden mukaan.

  Ensimmäinen porras eli uusi alku. Tällä portaalla pysähdytään tarkastelemaan nykyhetkeä. Aina välillä on hyvä pysähtyä katsomaan kriittisesti miltä se oma arki näyttää. Riittävätkö vuorokauden tunnit kaikkeen siihen mihin niiden haluaisi riittävän? Vai tuleeko tunnit täytettyä jollain aivan turhalla? Uskallatko pysähtyä ja katsoa, onko arkesi sellaista kuin haluat sen olevan vai haluaisitko jotain olevan toisin? Uuden alun porras auttaa nykyhetken tutkimiseen ja eväitä mahdollisen muutoksen toteuttamiseen.

  Seuraava porras on nimeltään arvokas aika. Tällä portaalla tutkitaan omaa ajankäyttöä siten, että tarkastelun painopiste on siinä, onko tekemisemme ja ajankäyttömme meille hyväksi vai kulutammeko itseämme loppuun. Mihin se aikani oikein menee? Tai voiko olla niin, että emme arvosta toisten aikaa ja kuvittelemme, että heillä on aikaa meille aina kun sitä haluamme? 

  Kolmannella portaalla aiheena ovat aikasyöpöt. Tiedostammeko, kuinka paljon tuhlaamme aikaa johonkin tarpeettomaan. Tällä portaalla pohditaan suunnittelun ja delegoinnin merkitystä ja kuinka niitä jokainen voi toteuttaa omassa arjessaan. Ja samalla voi haastaa itsensä ja miettiä syitä siihen, miksi se EI on monesti niin vaikea sanoa.

  Neljäs porras, langat käsissä. Tasapainoiseen arkeen auttaa se, että oppii tuntemaan itsensä ja tapansa toimia sekä osaa asettaa itselleen sopivat rajat. Ja muistaa pitää rajoistaan kiinni, tiedostaa milloin toimii vastoin omaa tahtoaan. Lisäksi neljännellä portaalla harjoitellaan läsnäoloa, mitä se tarkoittaa kiireisessä arjen pyörityksessä. 

  Viidennellä portaalla toimii hoksaava tiimi. Tällä portaalla pohdimme ihmisten erilaisuutta ja miten se vaikuttaa meihin. Näemmekö sen hyvänä vai huonona asiana, koemmeko että erilaisuus on uhka vai onko se rikkaus? Samalla pohdimme, kuinka omat tunteemme vaikuttavat muihin. 

  Mistä sitten tietää, mikä porras on itselle tai omalle työporukalle sopiva? Tähän auttavat seuraavat portaat, joilla ensimmäisellä askelmalla tehdään kartoitus, jossa yritän selvittää, minkälaiselle valmennukselle tai koulutukselle on tarvetta. Seuraava porras sisältää ehdotuksen ja tarjouksen. Vasta kolmas porras on varsinainen toteutus. Tämän jälkeen vielä arvioidaan neljännellä portaalla tulokset ja lopuksi viidennellä portaalla mietitään jatkoa. Valmennus tai koulutus aina tehdään asiakkaan tarpeisiin sopivaksi.

  Tutustu lisää uuteen ajanhallinnan palvelukokonaisuuteeni Empeiriken nettisivuilla ja ota rohkeasti yhteyttä, jos mieleesi nousi kysymyksiä. Tervetuloa valmennukseeni tai koulutukseeni, tai rakennetaan juuri sinun tai teidän tarpeisiinne sopiva työpaja. 

    Takaisin