+358 40 168 6300

    

ELÄMÄSSÄ eteenpäin

 

Ihmissuhdeasioita

Kaikki ihmissuhteet lähtevät meistä itsestämme. Omasta menneisyydestämme löytyvät asiat vaikuttavat siihen, kuinka toimimme ihmissuhteissamme.

Itsetuntemus on avain parempiin ihmissuhteisiin. Tunnistamalla omat toimintamallimme ja löytämällä niiden taustalla olevat syyt, voimme osaltamme parantaa omia ihmissuhteitamme.

Ammattilaisen tehtävänä on haastaa tiedostamaan asioita, jotka ehkä huomaamattasi olet lakaissut maton alle, koska ne ovat epämieluisia ja vaikeita. Mahdollisesti olet vain juuttunut omiin ajatuskehiisi, etkä edes huomaa sitä. Valmennuksessa tai keskustelussa aiheena ei tarvitse olla parisuhde vaan ihmissuhteet yleensä. 

Oppimalla enemmän itsestäsi, opit uusia näkökulmia ja toimintatapoja ja tämä vaikuttaa ihmissuhteisiisi. 

Olen koulutettu ammattilainen, mutta en terapeutti. Käynneistä luonani tai käsitellyistä asioista ei tule merkintöjä mihinkään tietokantaan tai rekisteriin.

Parisuhdeasioita

Parisuhteessa on vähintään kaksi osapuolta. Kun näiden osapuolten näkemykset eivät kohtaa, edessä voi olla kriisi. Näemme parisuhdekriisin syyt omasta näkökulmastamme, emmekä aina huomaa, että toisen osapuolen näkemys voi olla aivan erilainen.

Valmennus tai keskustelu auttaa näkemään, millainen itse olen parisuhteessa, mitä haen ja tarvitsen parisuhteelta. Ammattilaisen avulla voi oppia huomaamaan omia käyttäytymismallejaan ja ymmärtämään, mistä ne ovat lähtöisin. On mahdollista käsitellä omia tunnereaktioitaan ja piintyneitä tapojaan toimia, kun ymmärtää mitä niiden taustalla on.

Jos Suomalainen eroseminaari tai Rakastava Valinta parisuhdeseminaari ei sinua innosta, voit tulla yksilövalmennukseen tai muuten keskustelemaan. Yksilötapaamisissa voimme käsitellä samoja asioita kuin ryhmissä, mutta meillä on mahdollisuus paneutua yksilöllisemmin juuri sinun tilanteeseesi.

Ota yhteyttä

 • omaan itseen tutustuminen
 • omien toimintatapojen tunnistaminen
 • omien tunteiden tunnistaminen 
 • omien tunteiden hyväksyminen

RAKASTAVA VALINTA

Rakastava Valinta® menetelmä perustuu Bruce Fisherin teoriaan parisuhteen käsikirjoituksesta, joka meidän on viisasta paljastaa itsellemme ja johon meillä on mahdollisuus tarvittaessa vaikuttaa. Tärkeintä on uteliaisuus ja sitoutuminen, halu syventää itsetuntemusta sekä paljastaa kumppanilleen sisimpänsä. Oivaltamalla toimintatapojamme ja reaktioidemme takaiset tunteet voimme parantaa kommunikointia kumppanin kanssa.

Rakastava Valinta seminaarin taustalla on psykologi Kari Kiianmaan Suomeen tuoma Rakentava Valinta seminaari, joka on nyt uudistettu tähän päivään sopivaksi.

Tapaamiset koostuvat luento-osuuksista, pienryhmätyöskentelystä sekä mutkattomista toiminnallisista harjoituksista.

Tapaamisten aiheina ovat seksuaalisuus, vuorovaikutus, omat rajat, itsenäisinä mutta yhdessä, mustasukkaisuus vai yhteinen hyvä.

Alkavista ryhmistä löytyy tietoa Ajankohtaista -sivuilta.

 

 

Suomalaisen eroseminaarin ja Rakastava Valinta parisuhdeseminaarin ohjelmat ovat sekä kokonaisuutena että kunkin tapaamisen kohdalla tarkkaan määriteltyjä. Eroseminaariryhmä kokoontuu 11 kertaa ja Rakastava Valinta ryhmä kuusi kertaa.

Suomalainen eroseminaari

Suomalainen eroseminaari® menetelmä pohjautuu amerikkalaisen psykologin Bruce Fisherin luomaan menetelmään, jota on kehitetty Suomessa psykologi Kari Kiianmaan ja parisuhdekouluttaja Marianna Stolbowin toimesta sopivaksi suomalaiseen erotilanteeseen.

Kyseessä on opetuksellinen menetelmä; työmalli, joka perustuu osallistujan omaan aktiivisuuteen. Tapaamisten aikana eroprosessia puretaan niin keskustelujen, luentojen, pienryhmätyöskentelyn sekä monien toiminnallisten harjoitusten avulla.

 

Alkavista ryhmistä löytyy tietoa Ajankohtaista -sivulta

KATSO tapahtumat

Eroseminaarin ohjelma

Kokoontumisten teemat ovat seuraavat:

 1. Tee erosta oppimiskokemus
 2. Miksi erosimme
 3. Vapaudu eron vihasta
 4. Surun pitkä tie
 5. Olet tärkeä ja ainutlaatuinen
 6. Kuka elämääsi ohjaa
 7. Avoimuus ja toimiva parisuhde
 8. Yksinäisyys ja suhteet
 9. Rakkaus ja uusi elämä
 10. Seksi ja seksuaalisuus
 11. Kuinka auttaa lapsia eron keskellä