+358 40 168 6300

    

Lue lisää valmennuksesta

 

Miten valmennus etenee

Valmennusprosessi alkaa siitä, että päätät toimia ja otat yhteyttä Empeirikeen. 

Sinuun pyritään ottamaan yhteyttä sähköpostilla kahden vuorokauden sisällä. Ilmoita siis, jos haluat sinuun otettavan yhteyttä jollain muulla tavalla kuin sähköpostitse. Saat muutaman kysymyksen, joiden avulla voit alustavasti miettiä mitä valmennukselta odotat. Samalla sovimme ajankohdan noin puolen tunnin mittaiselle puhelulle. 

Puhelun aikana keskustelemme yhdessä valmennukseen liittyvistä asioista:

  • millaisia ajatuksia sait ennakkokysymyksistä 
  • aiheesta, johon haluat valmennusta
  • kuinka kauan valmennusprosessi kestää
  • mitä valmennus maksaa
  • kaikesta mitä sinulla on aiheeseen liittyen kysyttävää. 

Tämä puhelu ei maksa sinulle mitään eikä velvoita sinua mihinkään. Tämän puhelun tarkoitus on, että tiedät mitä valmennuksessa tapahtuu. Tässä vaiheessa teemme yhdessä päätöksen jatkosta.

Valmennustapahtuma

Itse valmennustapahtumassa saat erilaisia kysymyksiä, joihin mietit vastauksia ja teet erilaisia harjoitustehtäviä. Näiden tarkoitus on saada sinut itse löytämään vaihtoehtoja ja ratkaisuja. Sinä itse tiedät parhaiten, mikä sinulle sopii. Valmentajan tehtävänä on avata sinulle näkyväksi erilaisia vaihtoehtoja, niin sanotusti avata portteja uudenlaiseen ajatteluun.

Tehtävät voivat olla yksinkertaisimmillaan sellaisia, että vastailet kysymyksiin. Useimmiten sinua kehotetaan kirjoittamaan vastaukset paperille, koska kirjoitettuna ne jäävät paremmin mieleesi. Tehtäviin voi liittyä myös piirtämistä, värittämistä, liikettä, läsnäoloharjoituksia tai mielikuvamatkoja.

Tehtäviä ei tarvitse pelätä. Et tarvitse kirjailijan lahjoja, piirustustaitoja tai liikunnallisia ominaisuuksia. Suurin vaikeus tehtävissä on se, että joudut todella pysähtymään ja miettimään tilannettasi ja eri vaihtoehtojasi. Erilaisilla kysymyksillä herätämme ajatuksesi ja muilla harjoituksilla arvioimme ja vahvistamme niitä. 

Aihepiirit

Aloitamme yhdestä aiheesta, mutta etukäteen emme koskaan tiedä millaisia asioita päädymme käsittelemään. Elämässämme ei ole erillisiä osa-alueita, vaan kaikki elämämme palaset nivoutuvat toisiinsa. Näin ollen myös valmennuksen teemat voivat johtaa yhdestä toiseen. Kokonaisuus muokkautuu aina tarpeesi mukaan. Valmennus ei siis etene tietyn tarkan ennalta määrätyn suunnitelman mukaan, vaan rakentuu sinulle sopivaksi. Toki pidämme koko ajan mielessämme päämäärän, tavoitteen, jonne pyrimme. 

Kaikki Empeiriken palvelut ovat luottamuksellisia. Kyseessä ei ole terapia vaan matalan kynnyksen hyvinvointipalvelu tilanteeseen, kun kivi hiertää kengässä mutta ei estä kävelyä kokonaan tai kun arki on alkanut tökkiä mutta selviät siitä vielä. Empeiriken valmennusten tavoitteena on edesauttaa jaksamista ja hyvinvointia käytännönläheisillä ja sinun arkeesi sopivilla muutoksilla.

Valmennuksen jälkeen

Valmennuksen jälkeen ajatuksesi ovat selkiytyneet. Tiedät käytännön tasolla mitä sinun tulee tehdä saadaksesi arkesi rullaamaan ja jaksamista riittää muuhunkin kuin arjen suorittamiseen.

Valmennuksesta tulee huomioida myös se, että valmennustapaamisten välillä tapahtuu suurella todennäköisyydellä paljon asioita. Usein käy niin, että valmennustapaamisen yhteydessä alkunsa saanut ajatus johtaa ratkaisuun tapaamiskertojen välillä. Yksikin tapaamiskerta voi riittää, mutta useimmiten tarvitaan useita kertoja. Valmennuskertojen väli on hyvä olla noin kaksi viikkoa. 

Valmennus voidaan toteuttaa kasvotusten, puhelimitse tai verkon kautta.
 

Takaisin

Ota yhteyttä ja varaa aikasi!

Ota yhteyttä