Ovatko ajatuksesi solmussa?

Sparraamista

 

Kannustusta ja taustatukea

Oletko saanut loistavan idean, mutta epäröit sen toimivuutta ja täytäntöönpanoa? Tai pohditko useamman eri vaihtoehdon välillä etkä osaa valita? Ehkäpä pääsi on niin täynnä ajatuksia, että ajatukset enää vain kiertävät kehää. 

Sparraus voi olla apu tilanteeseesi. Sparraus on luottamuksellista keskustelevaa kanssakäymistä, joten voit huoletta kertoa ajatuksesi ja huolesi. Ehkä jo ulkopuoliselle puhuminen auttaa. Sparraaja todennäköisesti näkee asiat eri tavalla ja voi löytää näkökulmia, joita et itse olisi tullut ajatelleeksi. 

Sparraus sopii kaikille, jotka kokevat tarvetta pyöritellä ja käsitellä asioita ulkopuolisen kanssa, liittyypä aihe mihin elämänalueeseen tahansa. Yksin pohtiessa monesti asiat muuttuvat monimutkaisiksi ja vievät kaiken energian muulta tekemiseltä. Sparraus auttaa pääsemään eteenpäin. Usein ratkaisu löytyy helpommin kuin olisit voinut kuvitellakaan.

Yrittäjät ovat usein se ryhmä, joka jää liian pitkäksi aikaa pyörittelemään asioita yksikseen. Ehkä yrittäjillä on luja usko siihen, että kyllä minä pärjään eikä nähdä muita vaihtoehtoja. Tai vaihtoehtoisesti ei ole ketään kenelle asioitaan jakaisi. Tässä tilanteessa sparraaja voi auttaa. Yrittäjä on oman alansa ammattilainen ja tietää mitä täytyy tehdä ja miten, mutta arki vie niin mennessään, että ajatus urautuu samoihin jälkiin viikosta ja kuukaudesta toiseen. Ei ehditä tai jakseta tarkastella, löytyisikö jotain uusia toimintatapoja helpottamaan arkea, uudistamaan toimintaa ja mahdollisesti löytämään uusia asiakkaita. Ulkopuolisen kanssa keskustelu voi avata aivan uusia mahdollisuuksia. Sparraus maksaa itsensä takaisin, kun aikaa vapautuu uusiin asioihin. Sparrauksen avulla yrittäjän ei tarvitse olla yksin. Sparraaja toimii yrittäjän tukena.
 

Sparrausta voi olla yksittäinen kerta silloin tällöin, muutama kerta lyhyellä aikavälillä täsmäiskuna johonkin tilanteeseen tai säännöllisesti tietyin väliajoin, sen mukaan mikä on sparrauksen tavoite. Sparrattava aina päättää mistä puhutaan ja kuinka usein on tarvetta.

  • Tukea yrittäjälle

  • Apua jaksamiseen

  • Tulla kuulluksi ja huomioiduksi

  • Rohkaisua ja kannustusta

  • Uskoa onnistumismahdollisuuksiin

  • Helpotusta päätöksentekoon

  • Ajatustenvaihtoa

  • Uusia näkökulmia ja ideoita

  • Konkreettisia neuvoja