+358 40 168 6300

    

Erosta eteenpäin

Erovalmennus

Ero tai sen uhka on aina kriisi, jonka taustat ja syyt ovat moninaiset. Näemme parisuhdekriisin syyt omasta näkökulmastamme, emmekä aina huomaa, että toisen osapuolen näkemys voi olla aivan erilainen.

Valmennus auttaa näkemään, millainen itse olen parisuhteessa, mitä haen ja tarvitsen parisuhteelta. Valmennuksen avulla voi oppia huomaamaan omia käyttäytymismallejaan ja ymmärtämään, mistä ne ovat lähtöisin. On mahdollista käsitellä omia tunnereaktioitaan ja piintyneitä tapojaan toimia, kun ymmärtää mitä niiden taustalla on.

Ota yhteyttä

 • omaan itseen tutustuminen
 • omien toimintatapojen tunnistaminen
 • omien tunteiden tunnistaminen 
 • omien tunteiden hyväksyminen

Suomalainen eroseminaari

Suomalainen eroseminaari® menetelmä pohjautuu amerikkalaisen psykologin Bruce Fisherin luomaan menetelmään, jota on kehitetty Suomessa psykologi Kari Kiianmaan ja parisuhdekouluttaja Marianna Stolbowin toimesta sopivaksi suomalaiseen erotilanteeseen.

Kyseessä on opetuksellinen menetelmä; työmalli, joka perustuu osallistujan omaan aktiivisuuteen. Tapaamisten aikana eroprosessia puretaan niin keskustelujen, luentojen, pienryhmätyöskentelyn sekä monien toiminnallisten harjoitusten avulla.

Suomalaisen eroseminaarin ohjelma on sekä kokonaisuutena että kunkin illan kohdalla tarkkaan määritelty. Ryhmä kokoontuu viikoittain 11 viikon ajan.

Alkavista ryhmistä löytyy tietoa Ajankohtaista -sivulta

KATSO tapahtumat

Eroseminaarin ohjelma

Kokoontumisten teemat ovat seuraavat:

 1. Tee erosta oppimiskokemus
 2. Miksi erosimme
 3. Vapaudu eroon vihasta
 4. Surun pitkä tie
 5. Olet tärkeä ja ainutlaatuinen
 6. Kuka elämääsi ohjaa
 7. Avoimuus ja toimiva parisuhde
 8. Yksinäisyys ja suhteet
 9. Rakkaus ja uusi elämä
 10. Seksi ja seksuaalisuus
 11. Kuinka auttaa lapsia eron keskellä