Tutkimusmatka omaan itseen

  

Suomalainen eroseminaari®

Oletko eronnut tai harkitset eroa rakkaussuhteestasi?

Ei väliä, onko erosi vielä tuore vai onko siitä kulunut jo reilusti aikaa, menneet asiat saattavat askarruttaa mieltäsi tai pohdit, kuinka erosi vaikuttaa uuteen suhteeseesi. Suhteen päättyminen on yksi isoimmista muutoksista elämässä. Erokriisi on käännekohta elämässämme, jonka voimme kääntää voimavaraksemme.

Eroseminaari on tutustumismatka omaan itseen; surun ja vihan tunteisiin, omiin pelkoihin, haluihin ja haaveisiin, yksinäisyyteen. Seminaarissa saat vertaistukea muilta ryhmän jäseniltä, jotka myös käsittelevät suhteensa päättymistä. Erotarinamme ovat erilaisia, mutta samalla myös hyvin samanlaisia.

Suomalainen eroseminaari® menetelmä pohjautuu amerikkalaisen psykologin Bruce Fisherin luomaan menetelmään, jota on kehitetty Suomessa psykologi Kari Kiianmaan ja parisuhdekouluttaja Marianna Stolbowin toimesta sopivaksi suomalaiseen erotilanteeseen. Kyseessä on opetuksellinen menetelmä; työmalli, joka perustuu osallistujan omaan aktiivisuuteen. Tapaamisten aikana eroprosessia puretaan niin keskustelujen, luentojen, pienryhmätyöskentelyn sekä monien toiminnallisten harjoitusten avulla.

Suomalaisen eroseminaarin ohjelma on sekä kokonaisuutena että kunkin illan kohdalla tarkkaan määritelty. Ryhmä kokoontuu viikoittain 11 viikon ajan. Kokoontumisten teemat ovat seuraavat:

 1. Tee erosta oppimiskokemus
 2. Miksi erosimme
 3. Vapaudu eroon vihasta
 4. Surun pitkä tie
 5. Olet tärkeä ja ainutlaatuinen
 6. Kuka elämääsi ohjaa
 7. Avoimuus ja toimiva parisuhde
 8. Yksinäisyys ja suhteet
 9. Rakkaus ja uusi elämä
 10. Seksi ja seksuaalisuus
 11. Kuinka auttaa lapsia eron keskellä

 

 • Omaan itseen tutustumista

 • Omien toimintatapojen tunnistamista

 • Konkreettisia keinoja 

 • Vertaistukea

 • Valmiuksia tukea lasta

Lapsen tukeminen erossa

Sen lisäksi, että eronneet selviävät omasta erokriisistään ryhmän avulla, eron käsittely antaa myös valmiuksia tukea lasta eron aiheuttaman hämmennyksen keskellä.